Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja  spletne trgovine Trgoaktiv.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in priporočeni GZS v mednarodnih kodeksih za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

  1. ponudnik je trgovina Trgoaktiv d.o.o.
  2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
  3. spletna prodajna je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikov

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnik nedvoumno določata in povezuje z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Trgoaktiv d.o.o. ( https://trgoaktiv.si ), pravice uporabnikov in poslovni odnosi med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, registrska številka)
  2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  3. bistvene značilnosti blaga ali storitve (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami)
  4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je na voljo na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumnem roku)
  5. pogoje dostave izdelka ali izvršilne storitve (način, kraj in rok dostave)
  6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
  7. način plačila in dostave
  8. časovno veljavnost ponudbe
  9. rok, v katerem je še možno ustaviti pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
  10. pojasnjen mora biti postopek pri pritožbah, vključno z vsemi podatki o kontaktnih osebah ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelke in izdelke s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP, odda naročilo, spletno prodajno samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnimi naročili (izdelki, cene, količine, uporabniški podatki ...). potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok doba več kot 2 delovnih dni ponudnik o tem obvestilo kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalnih embalažah.

Plačilo

Ponudnik izda račun na spletnem mestu, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabnika, kako ustaviti nakup in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR .

Dobavni rok

Za izdelke nalogi je treba dodati 2–4 delovnih dni v drugih primerih do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po predhodnem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo obvestili o dobavnem roku po elektronski pošti ali po telefonu.

Dostava

Ponudnik mora blago ali storitev dostavljati v času obljube. Ob dobavi mora uporabnik ponuditi še dodatne informacije glede pravic do odstopa, predvsem pogoje in način izvrševanja istih pravic. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, uporabnika pa lahko v primeru pritožbe navede informacije o garanciji za storitve ali druge storitve po sklenitvi pogodbe. Stroški dostave smo obdelali po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ....

Poštnina

Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna kot je očitno ob izdelku.

Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača Trgoaktiv, razen če je vrednost naročila nižja od 30 EUR. V tem primeru se zaračuna transport po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali druge paketne pošte, ki izvaja dostavo blaga na dom ...